Vanlige spørsmål

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt? Kontakt oss gjerne i dag!

 

Hva er Jobbstrekken?

Jobbstrekken er 10-12 minutter med gode øvelser for å forebygge belastningsskader.    Øvelsene gjøres til fin musikk og utarbeides i samarbeid med kyndige fysioterapeuter.

Hvorfor gjør man Jobbstrekk?

For å forhindre vanlige belastningsskader som gjerne kommer gjennom for eksempel stillesittende kontorarbeid. Gjennom å gjøre Jobbstrekken to ganger i uken forebygger man stive nakker, vonde rygger, musearm ol. Strekken gjennomføres i grupper og fungerer ofte som en sosial og trivelig pause, så vel som forebyggende øvelser.

Hvordan foregår en «økt» med Jobbstrekk?

En av våre flotte instruktører kommer til arbeidsplassen og tar selv ansvar for å gi beskjed om at det er Jobbstrekk og samle inn de som ønsker å delta. Strekken gjennomføres i grupper og tar 10-12 minutter. Når strekken er ferdig kan de ansatte gå rett tilbake på jobb.

Her kan du se en videosnutt av hvordan Jobbstrekken foregår:

Hvem er det som deltar på Jobbstrekk?

Mange lurer på hvem det er som bruker Jobbstrekken, flere lurer på om det for eksempel er overvekt av damer eller eldre som benytter seg av tilbudet.

Det er veldig varierende hvem som deltar på de ulike arbeidsplassene, men strekken er aktuelt for alle, uavhengig av alder, kjønn eller fysikk! Vi har mange strekker der det er jevn fordeling mellom kjønnene, og andre steder er det et tydeligere skille. Uansett om du er ung eller gammel, kvinne eller mann, vil de fleste kjenne seg igjen i stive muskler i nakke-, rygg- eller skulderregionen. Alle har godt av en liten strekk!

Her kan du se en oversikt over hvem som benytter seg av Jobbstrekken, samt lese individuelle erfaringer fra strekkerne rundt omkring i landet:)

Her kan du se bilder som instruktørene våre har tatt mens de er ute på strekk!

Hva må jeg kunne for å delta på Jobbstrekken?

Ingenting! Alle, uansett forkunnskaper, kan delta på Jobbstrekken, øvelsene er enkle og gjøres alltid sammen med en av våre instruktører.

Må jeg skifte klær før jeg gjør Jobbstrekk?

Nei, en blir ikke svett av å gjøre Jobbstrekk og trenger verken skifte klær/sko. Strekken gjennomføres på arbeidsplassen, og en kan gå rett tilbake til arbeid etter endt strekk.

Jeg trener jevnlig, hvorfor skal jeg da ha behov for Jobbstrekk?

Jevnlig trening er supert, men det er likevel lurt å være med på Jobbstrekk! Våre øvelser er rettet mot forebygging av belastningsskader, vi strekker på stive nakker og vonde rygger, og gir øvelser som forebygger musearmer og skuldersmerter.

Når du er på treningsstudio trener du gjerne større muskelgrupper, med fokus på utholdenhet eller styrketrening. Jobbstrekken arbeider spesifikt mot mindre muskler som belastes i arbeidssituasjoner, og vårt fokus er avspenning, uttøyning og forebygging med lite belastning.

Fungerer Jobbstrekken?

Ja! Vi foretar brukerundersøkelser for å se hvordan det går, om deltakerne er fornøyde med Jobbstrekken, om de føler seg bedre, om de ønsker noe mer ol. Gjennom disse undersøkelsene som gjøres hos alle våre kunder får vi gode tilbakemeldinger. 70 – 80% av de som har deltatt over tid, og som har muskel- og skjelettplager, melder at de har blitt bedre og at Jobbstrekken har bidratt til endringene.

Her kan du se en liste over hvem som bruker Jobbstrekken, og lese litt om hva enkelte av våre kunder synes om opplegget vårt:)

Hvor mye sparer bedriften vår ved å tilby Jobbstrekk til våre ansatte?

På oppdrag av NHO gjorde SINTEF i 2010 en undersøkelse i et utvalg medlemsbedrifter for å beregne kostnader ved sykefravær. Undersøkelsen viser et kostnadsanslag for sykefravær per dag på 2 600 kroner, i alt 13 000 kroner for en femdagers arbeidsuke. For én ansatt.

Med Jobbstrekken betaler din bedrift en timespris for at en av våre instruktører kommer og strekker. Det er samme pris om vi strekker 1 gruppe eller 3 grupper. Med utgangspunkt i en timespris på 1200,- vil din bedrift betale 2400,- i uka for at ALLE ansatte får tilbud om fysisk aktivitet to ganger i uken på jobb. For en bedrift med 100 ansatte betyr betaler dere da 24 kr per ansatt for en uke med Jobbstrekk.

En bedrift betaler opp mot 13 000 kr per ansatt for én ukes sykemelding. For én ukes Jobbstrekk betaler du kun 24 kr per ansatt, og i tillegg er Jobbstrekken en trivelig sosial pause som forsterker lagfølelsen og bidrar til økt trivsel!

Hva koster Jobbstrekken?

Prisen avhenger av hvor stort firmaet ditt er, hvor mange ansatte dere har og hvor dere ligger. Som regel tilbyr vi en standard timespris der dere betaler for antall påbegynte timer. Dersom dere har mange ansatte fordelt over flere etager, anbefaler vi gjerne å dele opp i flere grupper, slik at de ansatte ikke trenger å gå så langt for å delta.  Vi kan rekke opp til tre grupper per time, prisen vil da være det samme om vi strekke én eller tre grupper.

Dersom dere er flere ulike bedrifter som ligger i umiddelbar nærhet til hverandre, vil det være mulig å få en «nabopris», der alle bedriftene får en rabbatert pris ettersom våre instruktører kan ha flere strekker over et kortere tidsrom.Ta gjerne kontakt for å få et pristilbud for deres bedrift!

Vi har allerede andre tilbud (trening på jobben, fysioterapi), hvorfor skal vi da bry oss med Jobbstrekk?

Supert at dere allerede har gode tilbud og aktive ansatte! Jobbstrekken er ikke ment å ersatte andre tilbud, strekken vår handler ikke om trening eller sittestillinger, men om å ta seg en velfortjent pause og samtidig effektivt forebygge vanlige belastningsskader.

Med Jobbstrekken får de ansatte møtes utenom jobben i en litt annen setting. Øvelsene våre er utarbeidet og utprøvd over flere år, og de retter seg direkte mot de musklene som er under mest belastning i ulike arbeidssituasjoner.

Med Jobbstrekken får de ansatte arbeidet med øvelser som er relevante for deres arbeidssituasjon, de lærer hvordan de skal strekke ut stive muskler og hvordan de kan forebygge vondter i en travel arbeidsdag.

Kan vi teste Jobbstrekken, for å se om dette kan være noe for oss?

Ja! Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale og mulig prøvetime. Vi synes det er viktig at kundene våre er fornøyde, og kommer gjerne innom dere for å vise eller forklare hva Jobbstrekken er.